12.8 C
Athens
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος🙂

Στην σημερινή εποχή, ο καθένας από εμάς καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με εκατοντάδες υποχρεώσεις που μας αναγκάζουν να βρισκόμαστε σε διαρκή ένταση και άγχος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο προσωπικός μας χρόνος να είναι περιορισμένος και να μην κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν.

Οι περισσότεροι ασχολούμαστε με το πως θα κερδίσουμε περισσότερα χρήματα, και έτσι γίνεται το χρήμα σκοπός της ζωής και όχι η ευτυχία.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που κρατάνε καθημερινά το χαμόγελο τους. Αυτοί οι άνθρωποι κρατάνε την ευτυχία τους καθώς ακολουθούν μια σειρά από συνήθειες οι οποίες τους βοηθούν να είναι ευτυχισμένοι με μικρά πράγματα στη ζωή και να τη βλέπουν με περισσότερη θετικότητα!

1.Αγάπα τον εαυτό σου: Μην κάνεις το λάθος και συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους ξεχωριστούς είναι η μοναδικότητα του καθενός! Αποδέξου τον εαυτό σου, ανακάλυψε τα ταλέντα σου, αναγνώρισε τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου αλλά αποδέξου και τις «παραξενιές» σου προσπαθώντας να τις ελέγξεις ώστε να τις περιορίζεις. Και μην ξεχνάς ότι κανείς δεν είναι τέλειος ούτε αλάνθαστος.

2.Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις: Να εκτιμάς καθημερινά όσα έχεις και να θυμάσαι ότι αυτά που εσύ θεωρείς δεδομένα άλλοι δεν τα έχουν καθόλου. Θεωρείς δεδομένο ότι όλοι είναι υγιείς ή ότι έχουν φαγητό καθημερινά στο ζεστό τους σπίτι; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσεις στεναχωρημένος για κάτι που πήγε στραβά πάρε ένα χαρτί και ένα μολύβι, γράψε μία λίστα Ευγνωμοσύνης και κόλλησε την στον τοίχο σου!

3.Σταμάτα να ζητάς συνέχεια το κάτι παραπάνω: Είναι καλό να έχεις όνειρα και να θέτεις στόχους στον εαυτό σου αλλά όχι να τους κάνεις τον τελικό σκοπό της ζωής σου. Όταν λοιπόν πετύχεις κάτι στη ζωή σου μάθε να το γιορτάζεις και όχι να είσαι δυσαρεστημένος και να σε απασχολεί το πόσο περισσότερα θα μπορούσες να έχεις πετύχει.

4.Μάθε να συγχωρείς τους άλλους: Με το να κρατάς κακία σε ανθρώπους που σε έχουν πληγώσει ή που έχουν κάνει κάποιο λάθος το μόνο που καταφέρνεις είναι να βαραίνεις την δική σου ψυχή. Η συγχώρεση είναι μια ευλογία που δεν μπορεί να δώσει ο καθένας, αλλά αν το κάνεις όχι μόνο θα νιώσεις πνευματική ειρήνη αλλά και πιο ευτυχισμένος από ποτέ!

5.Μην σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι: Ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι πολλές φορές αντί να δράσουμε με κριτήριο αυτό που ικανοποιεί και ευχαριστεί εμάς, συμπεριφερόμαστε με βάση το πως θα μας κριτικάρει ο άλλος ή το πως θα κρίνουν οι άλλοι την απόφαση μας. Όταν λοιπόν σκέφτεσαι το τι θα πουν οι άλλοι το μόνο που καταφέρνεις είναι να τους αφήνεις να κλέβουν την ευτυχία σου. Κάνε λοιπόν ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο και όχι αυτό που μπορεί να αλλάξει την αντίληψη των ανθρώπων για σένα.

6.Απομακρύνσου από τοξικούς ανθρώπους: Μην περνάς τον χρόνο σου με ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα παραπάνω να σου προσφέρουν παρά μόνο αρνητικότητα. Κράτα δίπλα σου λοιπόν ανθρώπους που σου εκπέμπουν ευχάριστα συναισθήματα και αντιμετωπίζουν με θετικότητα τη ζωή!

7.Να σκέφτεσαι θετικά: Όταν σκέφτεσαι θετικά προσελκύεις και ευχάριστες καταστάσεις. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις κάτι να σκέφτεσαι πάντα την θετική εξέλιξη των πραγμάτων και όχι το τι θα πάει στραβά. Και μην ξεχνάς ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

8.Σταμάτα να προβληματίζεσαι όλη μέρα: Η υπερβολική σκέψη και οι συνεχείς ανησυχίες μας κουράζουν τόσο πολύ ψυχικά που το μόνο που καταφέρνουμε είναι πέφτει η ψυχολογία μας. Σταμάτα λοιπόν να έχεις όλη μέρα προβληματιζμούς και άσε το κάθε πράγμα στον καιρό του! Αντιμετώπισε το πρόβλημα όταν προκύψει και μην δημιουργείς σενάρια προβλήματος καθημερινά.

9.Να κάνεις αυτό που ευχαριστεί εσένα: Σταμάτα να ευχαριστείς συνέχεια τους άλλους. Αν θέλεις πραγματικά να είσαι ευτυχισμένος ξεκίνα να εστιάζεις στο τι πραγματικά θέλεις εσύ. Όποιος σε αγαπάει και ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα θα σεβαστεί και τα δικά σου θέλω και το όχι που θα του πεις!

10.Νιώσε καλά με το σώμα σου: «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ» έλεγαν οι αρχαίοι, δηλαδή για να είναι ο νους υγιής πρέπει και το σώμα να είναι υγιές. Με το να τρέφεσαι υγιεινά και να ασκείσαι τακτικά πέρα από υγεία και ευεξία γίνεσαι και πιο ευτυχισμένος. Όταν λοιπόν πνίγεσαι στις υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνεις να αφιερώσεις χρόνο σε κάποια δραστηριότητα γυμναστικής φρόντισε τουλάχιστον να πας για ένα περπάτημα ή τρέξιμο και να έχεις ένα υγιεινό γεύμα!

Να έχεις μια υπέροχη μέρα!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ