Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ πειστικοί ακόμα και όταν λένε ψέματα, οπότε είναι δύσκολο να αντιληφθούμε εάν είναι ειλικρινείς απέναντι μας. Ένας ψεύτης δίνει μεγάλη έμφαση στα λόγια που θα πει, όχι όμως στις εκφράσεις του και στην γλώσσα του σώματος και έτσι μπορούμε από ορισμένα χαρακτηριστικά να καταλάβουμε αν ψεύδεται ή όχι. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι το κλειδί για την ανίχνευση ψεμάτων αποκαλύπτεται στη γλώσσα του σώματος για αυτόν τον λόγο εάν στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό, μπορούμε να πιάσουμε σχεδόν οποιοδήποτε ίχνος.
Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ψεύδονται:
1. Πολύ συχνές παύσεις
Μία από τις πιο κοινές φωνητικές ενδείξεις που αποκαλύπτουν εάν ένα άτομο λέει ψέματα είναι οι παύσεις, γι ‘αυτό προσέξτε. Εάν ένα άτομο κάνει πολλές παύσεις ή λέει πολλά επιφωνήματα όπως “ε…” “α…” τότε μάλλον ψεύδεται και σκέφτεται τι θα πει στην συνέχεια.
2. Μεγάλη διάρκεια συναισθημάτων.
Συνήθως, τα πραγματικά συναισθήματα διαρκούν όχι περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα. Εάν κάποιος εκφράσει συγκίνηση για περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα, είναι πιθανότατα ψεύτικη. Δεν μπορείτε να έχετε την ίδια έκφραση προσώπου για 10 δευτερόλεπτα συνεχόμενα, έτσι; Προσέξτε λοιπόν για αυτό.
3. Η πρώτη-πρώτη αντίδραση είναι και η πιο αληθινή.
Ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως οι αληθινές εκφράσεις και συναισθήματα έρχονται πάντα πρώτα, για αυτό πρέπει να παρατηρείτε καλά τις πρώτες αντιδράσεις.
Άτομα που πίνουν τον καφέ τους σκέτο θα μπορούσαν να είναι ψυχοπαθείς
4. Συχνές επαναλήψεις
Ενώ για μερικούς ανθρώπους είναι απλώς δύσκολο να βάλουν τις σκέψεις τους σε προτάσεις, η υπερβολική επανάληψη μπορεί να είναι χαρακτηριστικό ενός ατόμου που λέει ψέματα. Εάν επαναλαμβάνει συνεχώς κάτι, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να πείσει τόσο εσάς όσο και τον εαυτό του.
5. Κάλυψη του προσώπου ή του στόματος
Ένα από τα ευκολότερα σημεία γλώσσας του σώματος που πρέπει να παρατηρήσετε είναι όταν ένας ψεύτης καλύπτει το πρόσωπο ή το στόμα του.
7. Απάντηση με τις ίδιες λέξεις ή φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην ερώτηση.
Η επιλογή των λέξεων λέει επίσης πολλά. Εάν ένα άτομο χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην ερώτηση, δεν αισθάνεται αρκετά ελεύθερα και προσπαθεί να παραμείνει σε αυτό που είπατε, καθώς μπορεί να φοβάται να πει πάρα πολλά ή να αποκαλύψει κάτι άλλο.
Κουτσομπολέψτε χωρίς τύψεις: Έρευνες αποδεικνύουν πως κάνει καλό