12.8 C
Athens
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σε κάθε κουζίνα. Παρόλο που είναι αρκετά εύχρηστη συσκευή και γρήγορη στην χρήση είναι απαγορευτική για ορισμένα τρόφιμα.

Γνωρίζετε ποια είναι αυτά;

1. Βρασμένα αυγά

7 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Όταν θερμαίνετε ένα βραστό αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων, ο ατμός συσσωρεύεται από μόρια νερού προκαλώντας συσσώρευση πίεσης . Επειδή τα αυγά έχουν λεπτή μεμβράνη και κέλυφος, δεν μπορούν να συγκρατήσουν όλη την πίεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καυτή έκρηξη στο φούρνο μικροκυμάτων, στο πιάτο σας ή ακόμα και όταν πάτε να δαγκώσετε!

2. Καρότα

7 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Παρόλο που τα καρότα μπορούν να  μαγειρευτούν και να θερμανθούν σε φούρνο μικροκυμάτων, τα ωμά καρότα, ειδικά εκείνα με τη φλούδα ακόμα, μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνα. Εάν τα καρότα δεν πλένονται σωστά και έχουν υπολείμματα βρωμιάς, τα ορυκτά στο έδαφος μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες στο φούρνο μικροκυμάτων.

3. Νερό

7 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Η θέρμανση του νερού στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να φαίνεται σαν η πιο απλή και χωρίς προβλήματα από τις επιλογές σας. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι πολλές περιπτώσεις εγκαύματος προέρχονται από ζεστό νερό που θερμαίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων, ειδικά όταν χειρίζονται παιδιά. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε φούρνο μικροκυμάτων μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση του νερού  , γεγονός που καθιστά τα μόρια νερού ασταθή και μπορεί να προκαλέσει έντονο βρασμό και ακόμη και εκρήξεις!

4. Κοτόπουλο

7 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Το κοτόπουλο είναι ένας δημοφιλής ένοχος για τη διάδοση της σαλμονέλας , ειδικά όταν δεν έχει μαγειρευτεί σωστά! Όταν μαγειρεύετε ένα κομμάτι ωμό κοτόπουλο στο φούρνο μικροκυμάτων, οι πιθανότητες  ομοιόμορφης και εμπεριστατωμένης μαγειρικής είναι πολύ μικρές, καθιστώντας τον πιθανό κίνδυνο για βακτηριακή μόλυνση. Το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί και για άλλα κομμάτια ωμού κρέατος. Είναι καλύτερο να μαγειρεύετε καλά το κρέας, σε άμεση φωτιά, όπως σε μια κατσαρόλα, σε ψησταριά ή στο φούρνο.

5. Ντομάτες & σάλτσα ντομάτας

7 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Όπως τα βραστά αυγά, οι ντομάτες μπορούν να προκαλέσουν  εκρηκτικό χάος όταν περνούν πολύ χρόνο στο φούρνο μικροκυμάτων. Λόγω της υγρής περιεκτικότητας σε φρέσκες ντομάτες και σάλτσα ζυμαρικών, η συσσώρευση πίεσης τις αναγκάζει να φουσκώσουν και να εκτοξεύσουν υγρό, αφήνοντας το φούρνο μικροκυμάτων σας καλυμμένο με κόκκινες πιτσιλιές.

Τολμάς να προσπαθήσεις; Αυτό το Quiz είναι μόνο για ιδιοφυίες

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ