12.8 C
Athens
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις το σοκολατένιο μαύρισμα που όλοι επιθυμούν

Το όνειρο του μαύρου κορμιού είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε. Άντρες και γυναίκες θεωρούν το μαυρισμένο σώμα περισσότερο ελκυστικό.

Η αλήθεια είναι ότι ένα μαυρισμένο κορμί τονίζει την σφριγηλότητα και δείχνει υγιές (όταν δεν υπερβάλεις με τους τρόπους μαυρίσματος).

Το πόσο εύκολα μαυρίζει ένα σώμα εξαρτάται από τη μελανίνη που έχει ο καθένας.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου ενεργοποιούν στο δέρμα μας τη μελανίνη, μια χρωστική ουσία, που δημιουργεί το χρώμα και βρίσκεται στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος.
Επομένως, εάν έχεις πολύ μελανίνη, δηλαδή είσαι σκουρόχρωμος-η, θα πάρεις αμέσως πολύ χρώμα από τα πρώτα μπάνια!
Εάν ανήκεις σε αυτούς-ες που δεν έχουν αρκετή μελανίνη, δηλαδή είσαι ανοιχτόχρωμος-η, τότε θα δυσκολευτείς περισσότερο να αποκτήσεις το μαύρισμα που ονειρεύεσαι.
Όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν δεν κάνεις ντους για 2 ημέρες

Πάρε μερικές συμβουλές για το τέλειο και ασφαλές μαύρισμα:

 • Η απολέπιση είναι το πρώτο βήμα για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου βαθύ μαυρίσματος. Η απολέπιση του δέρματός σας θα αφαιρέσει όλα τα νεκρά κύτταρα που μπορούν να αποτρέψουν ένα ομοιόμορφο μαύρισμα. Το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε την απολέπιση μερικές ημέρες πριν την έκθεση στον ήλιο καθώς αφήνει το δέρμα λίγο ευαίσθητο και πιο επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα.
 • Το φαγητό που τρώτε παίζει επίσης ρόλο στη διαδικασία μαυρίσματος.
  Το Β-καροτένιο και το λυκοπένιο που υπάρχουν σε ορισμένα λαχανικά μπορούν να αυξήσουν την προστασία του δέρματος σας από την υπεριώδη ακτινοβολία (ενεργοποιώντας τη διαδικασία παραγωγής μελανίνης!)
 • Ο χρόνος παραμονή σας στον ήλιο θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς κανόνες για ένα βαθύ μαύρισμα που θα αντέξει στον χρόνο.
  Στα πρώτα δύο μπάνια μην εκτεθείτε πάνω από 25 με 30 λεπτά στις ακτίνες του ηλίου.
  Μετά το τρίτο μπάνιο, αφού θα έχετε πάρει λίγο μαύρισμα σε λίγες δόσεις ήλιου, θα μπορείτε να κάτσετε περισσότερη ώρα. Διαφορετικά θα καείτε, θα ταλαιπωρήσετε το δέρμα σας, και το μαύρισμα δεν θα κρατήσει!
  *Τα λευκά δέρματα είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο για αυτό ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στην χρονική διάρκεια που θα εκτεθείτε στο ήλιο!
 • Φροντίστε να βρείτε το αντηλιακό που σας προστατεύει και σας μαυρίζει.
  Μην προτιμάτε σπρέι μαυρίσματος χωρίς καθόλου δείκτη προστασίας. Καλύτερα να χρησιμοποιείται ένα που έχει έστω και μικρό δείκτη προστασίας παρά καθόλου.
 • Να ενυδατώνετε συνέχεια το κορμί σας κάθε φορά που στεγνώνει. Επιπλέον, πίνετε πολύ νερό για να το κρατήσετε ενυδατωμένο και από μέσα!
 • Μετά από ορισμένο αριθμό ωρών έκθεσης, το σώμα σας φτάνει σε σημείο όπου δεν μπορεί να παράγει πλέον μελανίνη. Κατά μέσο όρο, το σώμα σας μπορεί να μαυρίζει για δύο έως τρεις ώρες την ημέρα, οπότε δεν χρειάζεται να παραμείνετε εκτεθειμένοι περισσότερο.
 • Μην στεγνώνετε το δέρμα σας κατευθείαν όταν βγαίνετε από τη θάλασσα και μην πηγαίνετε κατευθείαν στα ντους! Το αλάτι στη θάλασσα μπορεί να σας βοηθήσει να μαυρίσετε πιο γρήγορα καθώς προσελκύει το φως του ήλιου πάνω στο δέρμα σας.

Μην εκθέτετε τον εαυτό σας για πολλές ώρες.
Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή ειδικά γύρω στο μεσημέρι (12 έως 4 μ.μ.) όταν ο ήλιος είναι ο φωτεινότερος και πιο επικίνδυνος!

Γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό. Δες τις καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις εύκολα στο σπίτι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ